Elektriska

Elektriska

(12 Artiklar)
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Bastuaggregat, elektriskt

Elektriska bastuaggregat för privat bruk.

Med våra aggregat värmer ni er bastu med stil och effektivitet. Vad du är söker för bastuupplevelse så har vi ett aggregat för er.

Bastuaggregatet är hjärtat i er bastu. Det är den som ger er det ni vill ha. Hitta det ni söker i vårt stora sortiment, elektriska eller vedeldade.

Bastu sten: https://www.welldana.se/sauna/tilbehor/saunasten.html

Stenen ingår inte i aggregatet utan måste köpas till. Bastu stenarna är anpassade till bastu för att ni ska få rätt känsla när ni bastar. Stenens egenskaper håller värmen länge och hjälper även till att avdunsta så mycket vatten det går vid vattenkastning på stenarna.

Håll liv i din bastu.

Du kan hälla vatten på stenarna i alla våra aggregat. Det ger er en förhöjd upplevelse med en högre luftfuktighet. Det som är viktigt att tänka på att om man inte har tillräckligt varmt eller om stenarna inte är tillräckligt hårt packade i aggregatet kan vattnet tränga ner till de keramiska uttagen. Vissa modeller är mer känsliga mot detta än andra men för mycket vatten är aldrig bra.

Säker ånga med elektriskt bastuaggregat

Om det är just hög luftfuktighet du vill ha i ditt bastubad kan ett kombiaggregat vara något för dig. Det är en kombination av det klassiska aggregatet och ett ångaggregat. Det ger dig en högre luftfuktighet i bastun utan att behöva kasta vatten på stenarna. Och det håller under hela bastubadet. Till dessa kan du också koppla till en doftpump för att få olika dofter i bastun. Du behöver också en extern manöverpanel till dessa aggregat.

Ett aggregat för alla smaker

Våra aggregat finns i en mängd olika storlekar och designer. En del är designade för att visa alla stenar från utsidan. På en del syns knappt stenen alls. Finns något som passar alla. Och vi har aggregat som passar alla storlekar på rum. Från 3m3 upp till 66m3. Även en mängd olika tillbehör till er bastu finns under vår tillbehörssida. https://www.welldana.se/sauna/tilbehor.html

Fakta

En bastu som håller över 100 grader i temperatur är det inte många som njuter av. Men det går att vistas där tack vare att luftfuktigheten är låg. När man ökar luftfuktigheten kommer man att uppleva det som betydligt varmare. Då ens kropp har en temperatur runt 37 grader kommer man intensivt känna den varma luften mot huden. Om man höjer luftfuktigheten i bastun till 100% har du ett turkiskt bad. Då ska man ligga i temperatur runt 40 grader. Har du för varmt blir det outhärdligt att vistas i och svårt att andas.

Varning: Kontaktlinser kan snabbt torka ut i en varm bastu. Även smycken och andra metallföremål kan bli mycket varma i en bastu.

×
- +