pH-reglering

(4 Artiklar)
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Hur vi sköter vår pH-hållning i vattnet vi badar i är den viktigaste aspekten för ett bra badklimat. Man ska eftersträva ett pH-värde på 7, det är det normala pH-värdet på vår hud. pH-reglering är det första du gör med ditt vatten innan ni tillsätter andra produkter. Risker med för lågt pH:

Om vattnet har för lågt pH får man det man kallar surt vatten. Då finns det risk för delar av er utrustning utsätts för rost eller liknande. Som tex stegar, skimmers eller andra metalldelar. Det är inte heller skönt att bada i ett vatten som har lågt pH, då man kan få klåda på kroppen och röda ögon. Risker med för högt pH: Om man får för högt pH-värde i er pool får man samma problem med obehag vid bad. Det ökar också risken för att det bildas kalk i poolen. Kan även bildas kalk i tekniken till poolen.

 

En annan viktig del med ett pH-värde som inte ligger i rätt nivå är att effekten av desinfektion sjunker drastiskt. Om pH-värdet ligger över 7,5 eller under 7, försämras klorens effekt på desinfektionen av vattnet med upp till 80%. Det är därför viktigt att balansera vattnet ordentligt för att uppnå bästa desinfektion. Typer av pH-reglering: Det finns två typer av medel för pH-reglering. pH- och pH+ Om du har för högt pH lägger du till pH och om du har för lågt pH tillsätts pH +. pH-värdet kan ändras kontinuerligt, därför är det viktigt att du mäter ert pH-värde minst en gång i veckan. Det är för att säkra att pH ligger så nära 7 som möjligt. Det finns mycket som kan påverka pH-värdet. Regn och smuts i poolen eller om de som badar smutsar ner poolen på olika sätt såsom svett eller urin tex. Så mät ert pH minst en gång i veckan.

×
- +