Bastuugnar

(31 Artiklar)
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Bastuaggregat

När man pratar bastu är aggregatet hjärtat i hela er upplevelse. Ska man spara pengar när man bygger bastu ska man inte spara pengar på aggregatet. Det finns olika typer av aggregat beroende vilken typ av upplevelse man är ute efter och uppskattar mest.

Bastuaggregat, elektriska

Ett klassiskt aggregat som finns i en mängd olika designer. Vill ni ha ett vägghängt aggregat, vill ni ha ett aggregat att ställa mitt i rummet? Kanske kunna sänka ned det i golvet? Det finns här. Ni kan välja om ni vill ha en manöverpanel som sitter på aggregatet eller om ni vill ha en extern manöverpanel som ni kan montera på väggen. Våra elektriska bastuaggregat är gjorda för att klara vattenkastning på stenarna. Ett populärt sätt att uppnå högre värme och luftfuktighet. När man kastar vatten på stenarna så förångas det och sprider sig i rummet. Man ska bara tänka på att inte överdriva vattenkastandet, då kan aggregatet skadas. Om det är lite högre luftfuktighet man är ute efter kan man titta på ett kombiaggregat istället.

Stenar ingår inte vid köp av aggregat, det köper man till.

Kombiaggregat, elektriska

Som vanliga elektriska aggregat, men med den stora skillnaden att det finns en monterad vattentank på. Den kan man säga ersätter vattenkastandet. Istället för att man själv behöver kasta vatten på stenarna så förångas det vatten från vattentanken under hela bastubadandet. Man håller dock ned temperaturen när man kör med kombiaggregat. Det brukar ligga runt 60 grader. Men med en luftfuktighet på ca 50% så upplevs det som mycket varmare. Man kan också koppla på en doftautomat till dessa aggregat om man vill ha olika dofter i bastun. När det gäller kontrollpaneler till dessa aggregat så är det externa som gäller.

Stenen måste man köpa till, de ingår inte.

Vedeldade aggregat

Det kanske mest klassiska sättet att bada bastu. Här behövs ingen el indragen, bara att lägga in veden i aggregatet och tända på. Kräver lite mer planering då det tar lite längre tid att värma upp rummet. Här finns inga manöverpaneler, man avgör hur varmt man vill ha med mängden ved i aggregatet. Här behövs dock att man också kopplar till en skorsten, och även att man kolla säkerhetsavstånd till vägg. Det finns skyddsplåtar att köpa till så man kan komma lite närmre vägg eller annat brännbart material.

Även golvplåt kan behövas.

Stenar ingå inte.

×
- +